hymn


upcoming performance at Oscar Fredriks Kyrka


29th of April 2022
Hymn 29/4 2022

- En musikalisk föreställning i Oscar Fredriks Kyrka av Klara Ström


I en musikalisk föreställning berättar konstnären Klara Ström om en personlig förlust genom en lins av mytologi, religion, saga och dikt. Det är en romantisk hämnd och ett hopp om en förlösande ritual.

Hymn:en handlar om Karl, den handlar om Orfeus och Eurydike och om utsnittet om dem i Metamorphoser som Karl läste högt, utsnittet som boken fortfarande låg uppslagen vid i hans lägenhet efter hans död. Hymn:en handlar om döden och om kärleken, om Dido som dog av sorg. Om att bryta naturens lagar och om att acceptera dem. Den handlar om ilska som vänts till skuld och om hämnden mot gudarna. Om trösten i tron och om misstron på gud. Hymn:en är ett bröllop, en seans, en begravning och en renässans. Den handlar om att fortsätta leva.


Klara Ström (f: 1990, Tanum, Sverige) är konstnär med bas i Göteborg. Hon arbetar tematisk med text och röst i performance där kostym och scenografi är högst närvarande. Ström bearbetar det personliga genom litteraturhistoriska grepp och leker med symbolik och referenser i upphackade narrativ som påminner oss om historier vi känner från förr.Boka plats


Facebookevenemang

 


Tillgänglighet: kyrkan är tillgänglighetsanpassad, tänk dock på att backen upp till kyrkan är brant. Vill du ha hjälp med att komma upp får du gärna skriva ett mail i förväg så hjälper vi dig!


Välkomna!